Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bank Leumi Romania si-a deschis sucursala din Bulgaria, specializata in clienti comerciali

Bank Leumi Romania si-a deschis sucursala din Bulgaria, specializata in clienti comerciali
Bank Leumi Romania, subsidiara romaneasca a grupului financiar israelian Leumi, a anuntat, joi, deschiderea unei sucursale in capitala Bulgariei, care va urmari in special atragerea unor clienti comerciali si de pe segmentul companiilor mari. "Prin intermediul sucursalei din Bulgaria, Bank Leumi Romania va urmari in special atragerea urmatoarelor tipuri de clienti: comercial si corporate (inclusiv Real Estate si Project Finance)", se precizeaza in comunicat.


Banca anuntase, de altfel, in 24 iulie ca si-a propus sa mai deschida inca patru agentii in acest an, din care una in capitala Bulgariei.Structura din Bulgaria va avea statut de sucursala a bancii din Romania, in conformitate cu legislatia europeana."In concordanta cu strategia bancii si analizand potentialul de crestere si dezvoltare economica al tarii vecine, Bank Leumi Romania, impreuna cu actionarul majoritar al bancii, Bank Leumi le-Israel, au decis extinderea in Bulgaria, pe baza pasaportului european, a acordului Bancii Nationale a Romaniei si avizul Bancii Nationale a Bulgariei", se mai spune in comunicat.Bank Leumi Romania a trecut pe profit in primul semestru al acestui an, afisand un castig net de 5 milioane lei (1,4 milioane euro), pe fondul cresterii activelor bancii cu 54,3%, pana la 1,1 miliarde lei (301,6 milioane euro).Leumi a intrat pe piata romaneasca in august 2006, dupa preluarea pachetului majoritar de actiuni al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1535 ori