Bancile romanesti, profit de 370 de milioane de euro

Miercuri, 18 Iunie 2008, ora 11:48
874 citiri
Bancile romanesti, profit de 370 de milioane de euro

MONITOR (Bulgaria) In pofida crizei financiare internationale, a problemelor cu lichiditatile si a cheltuielilor mari ale retelelor de sucursale, ritmul de crestere a castigurilor bancilor romanesti a continuat linia ascendenta in luna aprilie, anunta Profit.bg, care citeaza "Ziarul Financiar".

Rezultatul pozitiv comun al celor 42 mari reprezentante din Romania se ridica la 370 de milioane de euro, in primele patru luni ale anului in curs. in lei romanesti, profitul a inregistrat o crestere de 65% in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2007.

Profiturile bancilor, in primele trei luni ale anului, au crescut cu 48%. Tendinta de crestere rapida a castigului net al bancilor, in primele trei luni, se confirma si in luna aprilie. In cea de-a patra luna a anului aceasta a crescut cu 38% in comparatie cu aceeasi luna a anului 2007. Cu toate acestea, la sfarsitul lunii aprilie, profitul mediu in sistemul bancar s-a ridicat abia la 9,2 milioane de euro.

Conform expertilor, rezultatele au confirmat inca o data faptul ca insitutiile financiare din Romania se descurca bine in conditiile procentelor tot mai mari ale dobanzilor si au reusit sa-si majoreze substantial profitul din aceste diferente, fara a-si ameninta ponderea de pe piata.