Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Asteptam pana in octombrie

Asteptam pana in octombrie

Romania si Bulgaria trebuie sa mai faca unele progreseRomania si Bulgaria trebuie sa mai astepte pana in octombrie, cand vor afla daca pot adera la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. Comisia europeana a amanat recomandarea unei date precise de aderare a celor doua tari, pentru ca acestea sa indeplineasca toate criteriile stabilite.

Comisia a prezentat astazi in plenul Parlamentului European de la Strasbourg raportul de monitorizare privind stadiul pregatirii Romaniei si Bulgariei.

Cele doua tari vor adera la Uniunea Europeana in 2007 sau in 2008- depinde cat vor fi de pregatite.

Comisia Europeana a promis ca, pana cel tarziu in octombrie, va redacta un nou raport care va prezenta progresele pe care le vor face pana la acea data Romania si Bulgaria. Pe baza acestui document, Comisia va reevalua pastrarea datei de 1 ianuarie 2007 pentru aderarea tarii noastre.

In aprilie 2005, Romania si Bulgaria au semnat un tratat de aderare la Uniunea Europeana, care prevede ca data de integrare 1 ianuarie 2007. Tratatul lasa insa la latitudinea celor 25 de membri ai Uniunii ca, la recomandarea comisiei de la Bruxelles, sa amane cu un an aderarea. Acest lucru va fi luat in calcul doar in cazul in care cele doua tari nu sunt suficient pregatite.

Realitatea TV

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 775 ori