Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alcoolul ieftin este un magnet pentru vecini

Alcoolul ieftin este un magnet pentru vecini
Preturile din Romania la o serie de produse si marfuri sunt mult mai mari decat in Bulgaria - am stabilit in cadrul unei verificari prin magazinele din Bucuresti

Capitala vecinei noastre de la nord are o serie de supermarketuri imense din lanturile de magazine Carrefour si Cora, plus toate celelalte care sunt prezente si in Bulgaria, insa preturile in Romania sunt mai mari.

Cea mai frapanta este diferenta de pret la acloolul de import. O sticla de whisky de firma costa in Romania cu cel putin 50% mai mult. Mai scumpe decat la noi sunt si televizoarele, precum si tehnica audio si video. Diferenta este de circa 20% - spun comerciantii bulgari care lucreaza in Romania. In opinia acestora, eliminarea taxelor de la podul de peste Dunare va da drumul unui stavilar de vizite reciproce insotite de cumparaturi.

O aglomeratie fara precedent este asteptata in service-urile auto, pentru ca repararea unei masini in Romania este de circa doua ori mai scumpa decat la noi. "Multe persoane din Bucurestiul cu aproape 4 milioane de locuitori ar incepe sa isi repare masinile la Ruse", sustin oameni de afaceri bulgari.

Exista o diferenta si in ceea ce priveste pretul la alimente la noi si in Romania. In majoritatea cazurilor aceasta nu este atat de atractiva ca la alcool. Dar pentru unele produse, spre exemplu branza, pretul este aproape dublu. Salariile medii ale romanilor sunt ceva mai ridicate decat cele ale bulgarilor, dar pretul ceva mai ridicat al vietii compenseaza situatia.

Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 841 ori