UBS a raportat piederi de 1,32 miliarde dolari in T2

Marti, 04 August 2009, ora 10:48
1279 citiri
UBS a raportat piederi de 1,32 miliarde dolari in T2

UBS AG, cea mai mare banca elvetiana dupa active, a raportat pierderi pentru al treilea trimestru consecutiv, din cauza costurilor legate de disponibilizari si restructurarea datoriilor, scrie Bloomberg, citat de NewsIn.

Pierderile au urcat la 1,4 miliarde franci elvetieni (1,32 miliarde dolari), conform unui comunicat.

Analistii chestionati de Bloomberg mizau pe pierderi de 1,5 miliarde franci elvetieni.

Directorul executiv al bancii, Oswald Gruebel, care a disponibilizat 7.500 de angajati si a vandut o divizie din Brazilia, a spus ca o revenire pe crestere "nu este inca vizibila", desi pietele au dat semne de crestere in al doilea trimestru.

Pierderile vin in contextul in care oficialii UBS discuta cu guvernul SUA despre incheierea unui proces in care sunt cerute numele a 52.000 de americani care detin conturi si care sunt suspectati ca s-au folosit de legislatia elvetiana pentru a evita plata taxelor.

Oficialii SUA au dat in judecata UBS in 19 februarie, la o zi dupa ce banca a fost de acord sa plateasca 780 milioane dolari pentru a ocoli un proces in care a fost acuzata ca i-a sprijinit pe americanii bogati sa evite plata taxelor.

De asemenea, UBS a acceptat sa incalce regula secretului bancar si sa dea autoritatilor date privind 250 de conturi.

Elvetia a avertizat ca cererea SUA privind cele 52.000 de contrui sunt o amenintare la suveranitatea sa si ar forta banca sa incalce legile ce protejeaza secretul bancar. 

#disponibilizari, #divizie, #legislatie, #taxe , #Brazilia