Milionarii brazilieni se inmultesc "ca ciupercile dupa ploaie". Vezi ce spun statisticile

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 10:50
3590 citiri
Milionarii brazilieni se inmultesc "ca ciupercile dupa ploaie". Vezi ce spun statisticile

In Brazilia, milionarii "se inmultesc" pe zi ce trece. In fiecare zi 19 brazilieni devin milionari in dolari, iar statistica arata ca scenariul se va repeta cel mai probabil in urmatorii 3 ani avand in vedere faptul ca super-puterea economica din America Latina va avea o crestere fulminanta a PIB-ului, potrivit datelor furnizate de bancheri.

Cei 19 brazilieni care devin "peste noapte" milionari au averea in moneda braziliana. De exemplu, o persoana care are 1 milion de reali are o avere neta de aproximativ 540.000 de dolari, scrie Forbes.

"Consumul brazilian continua sa creasca foarte puternic, stimuland averile comerciantilor cu amanuntul, a bancilor dar si a altor industrii care incep sa cunoasca ascensiunea. Odata cu dezvoltarea industriilor, proprietarii incep sa se imbogateasca. Exista multe companii in curs de dezvoltare in special in comertul cu amanuntul, dar si in domeniul asistentei medicale, in sectorul imobiliar, al constructiilor si a altor industrii de baza", a declarat directorul Millenium BCP, Guilhermo Morales.

Un exemplu poate fi achizitia recenta a furnizorului de electricitate brazilian Steck Group de catre Schneider Electric pentru 350 de milioane de dolari.

Un alt factor care contribuie la cresterea averii milionarilor il reprezinta salariile foarte mari ale directorilor executivi si ale bancherilor, care de multe ori le depasesc pe cele din SUA. Potrivit directorului Millenium, bancherii brazilieni pot primi bonusuri de 539.000 de dolari pe an.

Potrivit expertilor, industria imobiliara din Brazilia a generat averi uriase avand in vedere faptul ca pretul proprietatilor s-a dublat in ultimii ani si se afla intr-o continua crestere, in special in Rio de Janeiro, oras care va gazdui Cupa Mondiala in 2014 si Jocurile Olimpice in 2016.

Persoanele cu o avere neta variind intre 539.000 de dolari si 2,7 milioane alcatuiesc cea mai mare parte a noilor milionari ai Braziliei. Potrivit specialistilor, aceasta tendinta va continua in urmatorii trei ani.

Economia Braziliei a crescut cu o medie anuala de 5% in ultimii ani si se estimeaza ca aceasta va mentine ritmul pe termen mediu. Cu toate acestea, unii economisti au avertizat ca economia tarii s-ar putea "incalzi" de vreme ce inflatia se ridica la niveluri nesustenabile.

Brazilia are in prezent 137.000 de milionari si aproximativ 30 de miliardari, 70% din bogatia tarii fiind concentrata in Sao Paolo si Rio de Janeiro. In opinia expertilor, Brazilia reprezinta o oportunitate enorma pentru bancile private de a raspunde nevoilor comunitatii de milionari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#milionari brazilia, #avere milionari brazilia, #economie brazilia, #crestere pib brazilia , #Brazilia