Criza europeana "zguduie" America Latina: Brazilia, prima victima

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 21:15
2370 citiri
Criza europeana "zguduie" America Latina: Brazilia, prima victima

Criza din zona euro a afectat economia Braziliei, care s-a oprit din crestere in cel de-al treilea trimestru. De asemenea, scaderea cererii externe de la parteneri comerciali precum China a lovit in economia braziliana.

PIB-ul Braziliei, valoarea tuturor bunurilor si a serviciilor produse in tara, a stagnat in cel de-al treilea trimestru din 2011, scrie CNN.

Cu toate acestea, economia Braziliei a crescut cu 2,1% in T3 fata de acelasi trimestru din 2010. Economistii au revizuit in jos previziunile de crestere in cea mai mare economie din America Latina de la aproximativ 3% in acest an, comparativ cu 7,5% in 2010.

Brazilia se situeaza pe o pozitie mai buna decat Europa in ceea ce priveste ritmul de crestere economica, insa se afla pe o pozitie inferioara fata de statele BRIC.

Exporturile Braziliei au avut si ele de suferit, in principal cele de minereu de fier si soia, iar consumul intern, care a fost un adevarat motor de crestere economica in ultimii ani, s-a oprit.

Presedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a redus impozitele si a relaxat ratelor dobanzilor pentru stimularea imprumuturilor.

Analistii internationali estimeaza o crestere a PIB-ului in cazul Braziliei abia in 2012, insa nu asteapta la o revenire imediata a cifrelor din ultimii ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza zona euro efecte brazilia, #economie brazilia, #exporturi brazilia, #pib 2011 brazilia, #investitii brazilia , #Brazilia