Brazilia devine a sasea mare economie a lumii

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 09:02
2776 citiri
Brazilia devine a sasea mare economie a lumii

Brazilia va ramane una din tarile care vor inregistra cea mai rapida crestere economica in urmatorii ani dupa ce a devenit in 2011 cea de-a sasea mare economie, devansand Marea Britanie.

"Tarile care vor creste cel mai multr in urmatoarea perioada sunt pietele emergente precum Brazilia, China, India si Rusia. Brazilia va ramane o economie de top", a declarat ministrul Finantelor al Braziliei, Guido Mantega.

Potrivit studiilor realizate de Centrul de Economie si Cercetare in Afaceri, cu sediul la Londra, economia Braziliei de 2.500 de miliarde de dolari ar fi depasi Marea Britanie, pentru a deveni a sasea din lume, ca marime.

FMI se asteapta ca Brazilia sa urce in top si sa devanseze Franta, ajungand pe locul 5 in clasamentul celor mai puternice economii pana in 2016.

Aparitia Braziliei in topul puterilor economie a consolidat cererile tarii de a obtine un loc permanent in Consiliul de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite.

De asemenea, cresterea salariilor si a boom-ul creditelor au alimentat cererea consumatorilor brazilieni in ultimii ani, determinand aparitia unei clase de mijloc in curs de dezvoltare.

Investitiile straine directe au crescut in luna noiembrie la un record de 75 de miliarde de dolari, fata de 38 de miliarde de dolari anul trecut.

Cu toate ca perspectiovele de crestere al;e Braziliei par asigurate, tara mai are multe de facut pentru a imbunatati conditiile de trai ale populatiei.

"Tarile europene au venitul pe cap de locuitor mai mare decat al nostru. Vom avea nevoie de 10-20 de ani pentru a atinge standardele europene", potrivit economistilor brazilieni.

#economie brazilia, #brazilia putere economica, #investitii straine brazilia, #pib brazilia , #Brazilia