Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Arcelor Mittal vrea sa achizitioneze compania London Mining Brasil

Arcelor Mittal vrea sa achizitioneze compania London Mining Brasil
Arcelor Mittal, cel mai mare producator de otel din lume, a anuntat, miercuri, ca va cumpara compania de minereuri de fier London Mining Brasil pentru aproape 810 milioane dolari, pentru a a-si imbunatati autonomia in ceea ce priveste materiile brute, conform Reuters. Compania a anuntat ca va cumpara London Mining Brasil de la London Mining, listata la bursa din Oslo.Arcelor Mittal
are ca obiectiv principal cresterea rezervelor de minereu de fier la 75% pana in 2012, fata de 45% la ora actuala. Compania si-a marit rezervele de carbune de la 15 la 20%, prin achizitionarea unor mine in Rusiasi Statele Unite in 2008.London Mining Brasil are resurse de aproximativ 1.059 milioane tone de minereu de fier, a anuntat Arcelor Mittal, adaugand ca ar vrea sa investeasca inca 700 milioane dolari pentru cresterea productiei.Grupul a mai anuntat ca a ajuns la o intelegere cu compania canadiana Adriana Resources, in vederea dezvoltarii unui depozit portuar pentru minereu de fier in Rio de Janeiro, Brazilia, care va fi folosit pentru exportul de fier de la minele London Mining Brasil catre zonele din bazinul Atlantic.Inca din 2006, cand a fost creata, Arcelor Mittal a urmarit o dezvoltare agresiva, avand investitii si achizitii multiple in tarile emergente, precum Senegal, India, Rusia si China, precum si in economiile dezvoltate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1988 ori