Abilio Diniz, miliardarul brazilian care vrea sa invinga moartea

Sambata, 22 Martie 2014, ora 13:33
2647 citiri
Abilio Diniz, miliardarul brazilian care vrea sa invinga moartea

Abilio Diniz, care se apropie de 80 de ani, si-a dezvaluit secretele intr-o carte, intitulata "Alegeri inteligente pentru o viata de succes (Smart Choices for a Successful Life)", care va fi publicata in aceasta primavara in Brazilia, tara unde a facut o avere de aproximativ 3,5 miliarde dolari - conform Bloomberg Billionaires Index, printr-un lant de supermarket-uri.

Spre deosebire de alti miliardari, care s-au desfatat cu foie gras si profiterol sau, in cazul lui Warren Buffett, cu cinci Cola Cherry pe zi, Diniz are o formula de viata bine pusa la punct, prin care, spune el, va insela moartea, conform Bloomberg.

"Trebuie sa cred ca sunt etern", a spus el intr-un interviu. "Chiar daca exista caderi, in termeni fizici - o rezistenta mai mica, un tonus muscular slab, am castigat mult in experienta. Am devenit mai intelept cu timpul".

Cele sase principii ale lui Diniz pentru o viata mai lunga

Diniz are sase principii, destul de simple, dar mai greu urmat, mai ales cand anii se aduna: o doza zilnica de efort fizic intens, arde mai multe calorii decat consuma, o limita a angajamentelor sale, explorarea psihicului interior, credinta in Dumnezeu si, mai presus de toate, ramane pasionat.

"Am iubit femeile din viata mea cu inversunare", a spus el. "Fiecare la timpul ei."

Odata ce o persoana are o avere, singurul lucru pe care si-l mai doreste este timpul. Cei bogati au folosit castigurile pentru a lupta cu moartea.

In timpul anilor '20, bogatii s-au inghesuit in sudul Frantei unde au incercat sa evite imbatranirea printr-o metoda mai putin "ortodoxa" a chirurgului rus Serge Voronoff, care sustinea ca o "grefa" cu tesut prelevat din testiculele maimutelor, procesul de imbatranire era incetinit, iar mintea, "ascutita".

La randul lui, Mao Zedong a facut sex cu sute de femei tinere, ghidat de convingerea taoista care spunea ca viata este prelungita prin sex cu virgine.

Miliardari pariaza pe stiinta

In prezent, miliardari pariaza pe stiinta. Larry Ellison, fondatorul Oracle Corp producator de software si om al 8-lea miliardar din lume, doneaza fonduri Fundatiei Medical Ellison pentru a studia longevitate.

Cel mai bun motiv pentru a cumpara cartea lui Diniz este omul insusi. In timp ce este presedintele lantului sau de supermarket-uri Pao de Açucar, el a cumparat, anul trecut, o parte din CRB, cel mai mare producator de alimente in Brazilia, unde a devenit presedinte in aprilie, iar in august, a numit un nou director executiv pentru a stimula cresterea economica.

Ca multi alti "guru", Diniz vorbeste de importanta pacii interioare. Un catolic devotat, el imbina adesea credintele din Est si Vest - meditand in fata unei statui a Fecioarei Maria, de exemplu, intr-o capela mica alba, dupa ultimele doua sedinte de inot din bazinul din curtea casei sale, impanzita cu palmieri.

Dar Diniz nu este Dalai Lama. Nu a ajuns bogat cautand pacea, ci dupa multe conflicte. El a concediat patru din cei cinci frati ai sai din imperiul supermarket-ului, punand afacerile inaintea familiei. Mama lui nu a vorbit cu el ani de zile, a precizat Diniz.

"Am fost de capabil de violenta si impotriva celor care m-au deranjat in trafic", mai scrie in cartea sa.

Diniz spune ca s-a domolit. Cu toate acestea, "pumnii" raman o parte importanta din rutina zilnica. Doua dimineti pe saptamana, el combina cantecele pasarilor cu zgomotul din sala de sport, unde practica box.

"Abilio nu este niciodata multumit", spune instructorul sau de fitness, Irineu Loturco, care este directorul unui centru de antrenament pentru Jocurile Olimpice. "Este mereu in cautare de lucruri noi".

Diniz face exercitii fizice doua ore pe zi, un pas inapoi fata de cele cinci ore de sport, cum practica in urma cu ceva ani, insa Loturco este convins ca intensitatea i-a modificat programul, si nu varsta. Cand cineva se apropie de 80 de ani, numai determinarea il mentine pe linia de plutire. Pentru a combate pierderea de masa musculara odata cu inaintarea in varsta, Diniz face exercitii fizice dupa un program bine studiat.

In cautarea eternitatii, Diniz beneficiaza, de asemenea, de mostenirea genetica: tatal sau a murit la 94 de ani, mama sa, la 98. Desi aceasta face ca totul sa sune simplu, Diniz recunoaste ca, in viata cuiva, "banii si puterea sunt, desigur, foarte utile".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#abilio diniz, #carte diniz , #Brazilia