Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Orange lanseaza solutia M2M Connect

Orange lanseaza solutia M2M Connect

Orange este primul operator mobil care lanseaza solutia M2M Connect. Solutia permite companiilor sa administreze mai usor echipamentele aflate la distanta si sa le integreze cu procesele interne ale companiei. Lansata pe 8 aprile 2004 in Franta, Marea Britanie si Belgia, solutia M2M Connect este disponibila incepand din 22 februarie si in Romania, potrivit unui comunicat de presa.

Prin M2M Connect, Orange Romania ofera un sprijin dezvoltatorilor de solutii M2M, atat din punct de vedere tehnic, prin platforma propriu-zisa, cat si comercial, printr-o oferta dedicata. Astfel, obiectivul Orange Romania este de a deveni intr-o perioada cat mai scurta partenerul preferat intr-o implementare de tip M2M.

Termenul M2M ("machine to machine") simbolizeaza comunicarea dintre echipamentele aflate la distanta si aplicatiile la care sunt conectate.

Dezvoltatorii de software care aleg solutia M2M Connect au acces securizat la o platforma robusta destinata implementarilor de tip M2M, ce permite si faciliteaza comunicarea intre aplicatia unei companii si echipamentele cu care aceasta va interactiona. De asemenea, prin interfata web a platformei se regasesc rapoarte de trafic si se realizeaza o parte din managementul solutiei M2M.

M2M Connect primeste mesajele trimise prin SMS, GPRS, EDGE sau 3G de catre echipamente si le stocheaza pana cand sunt preluate de aplicatia clientului. In sens invers, platforma pastreaza mesajele trimise de catre aplicatie pana la preluarea lor de catre echipamante.

Platforma M2M Connect combina solutia de baza (SIM si acces in retea) cu o platforma accesibila prin internet, care poate fi utilizata in dezvoltarea unor aplicatii verticale. Solutia M2M Connect inlatura o parte din complexitatea unui process de realizare a unei solutii machine-to-machine, fiind in acelasi timp o solutie simpla, rapida si accesibila ca pret.

Tipurile de aplicatii verticale ce pot fi dezvoltate pe baza platformei M2M Connect sunt:
pentru vehicule, pentru echipamente de birou,si pentru masuratori.

Serviciul M2M Connect destinat dezvoltatorilor de software este disponibil pe baza unui abonament lunar pentru fiecare SIM activat ce are acces la platforma, clientul urmand sa achite contravaloarea mesajelor scrise sau a traficului GPRS, EDGE sau 3G.

"Solutia propusa de Orange elimina complexitatea retelei de date mobile, reduce necesitatea de interconectare a sistemelor, utilizeaza protocoale standard, ofera rapoarte centralizate si un grad ridicat de securitate in comunicarea M2M. Clientii care aleg solutia M2M Connect au posibilitatea sa ia rapid decizii importante pentru afacerea pe care o gestioneaza", declara Razvan Sturza, Product Manager la Orange Romania.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1551 ori