Muncitorii de la o uzina din Belgia strang bani ca sa cumpere publicitate: Vor sa atraga un investitor chinez

Sambata, 20 Septembrie 2014, ora 16:39
1324 citiri
Muncitorii de la o uzina din Belgia strang bani ca sa cumpere publicitate: Vor sa atraga un investitor chinez

Muncitorii de la uzina Ford din orasul belgian Genk (din regiunea Limburg, in Flandra) isi indreapta privirile catre China in speranta ca vreun investitor va prelua fabrica, dupa ce aceasta se va inchide la sfarsitul anului, a scris sambata presa locala, citata de DPA.

Angajatii fabricii strang bani pentru a putea cumpara publicitate intr-un ziar chinez de larga circulatie, scrie cotidianul belgian de limba olandeza Het Belang van Limburg.

"Suntem 4.000 de lucratori intr-o uzina europeana de asamblare de masini. Aceasta fabrica isi va inchide portile la 31 decembrie 2014, iar noi cautam un nou angajator", scrie in proiectul de text pregatit de angajati.

In saptamanile ce vor urma, muncitorii de la uzina din Genk intentioneaza sa distribuie fluturasi prin care sa le ceara colegilor sa sprijine aceasta initiativa. Angajatii trebuie sa stranga 2.700 de euro pentru a plati spatiu publicitar intr-un ziar chinez de mare tiraj, scrie Het Belang van Limburg.

In 2012, fabricantul american de masini Ford a decis sa-si inchida fabrica din nord-estul Belgiei, in care lucrau la acea vreme 4.300 de oameni la producerea unor modele precum Ford Mondeo, S-Max si Galaxy. Ford a atribuit inchiderea fabricii unei scaderi constante a cererii de masini in Europa occidentala, care a inceput in 2007. La Genk, centrul economic al regiunii Limburg, uzina Ford era cel mai mare angajator.

#ford belgia, #fabrica Ford , #Belgia