Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Belgia intra luni in greva generala

Belgia intra luni in greva generala


Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza cetatenii romani care doresc sa se deplaseze in urmatoarea perioada in Belgia ca luni, 30 ianuarie,sindicatele belgiene vor organiza o greva generala ca reactie impotriva masurilor de austeritate si a reformei sistemului de pensii avute in vedere de guvern.

Miscarea de protest va afecta atat sectorul public de transport, cat si cel privat si va perturba grav traficul rutier, feroviar si aerian.

Apeluri la greva au fost lansate si de asociatiile profesionale din sectorul portuar si al transporturilor maritime.

Circulatia trenurilor, inclusiv a trenurilor de mare viteza Thalys si Eurostar, va fi intrerupta total incepand de duminica, 29 ianuarie, ora 22.00, pana luni, 30 ianuarie, ora 22.00. De asemenea, transportul public rutier (retelele TEC si De Lijn) va fi intrerupt in intervalul de timp mentionat. Aeroportul Charleroi (al doilea ca volum al traficului de pasageri) va fi inchis; nici un zbor nu va opera pe acest aeroport in data de 30 ianuarie.

Pentru a preveni aparitia unor situatii neplacute pe durata calatoriei in Belgia, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa evite zonele unde au loc miscari de protest si sa contacteze, in prealabil, compania de transport feroviar/aerian de unde si-au procurat biletul pentru reconfirmarea orarului de drum.

De asemenea, cetatenii romani sunt sfatuiti sa consulte periodic pagina web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de calatorie - Alerte de calatorie pentru a obtine informatii actualizate privind deplasarile pe teritoriul Belgia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1649 ori