Belgia a intrat oficial in recesiune

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 19:10
2217 citiri
Belgia a intrat oficial in recesiune

Belgia a intrat in recesiune la sfarsitul lui 2011, in conditiile in care Produsul Intern Brut a inregistrat doua trimestre consecutive de scadere, potrivit estimarilor preliminare publicate miercuri de Banca Nationala a Belgiei (BNB), transmite AFP.

Potrivit Bancii Nationale, Produsul Intern Brut al Belgiei a inregistrat o scadere de 0,2% in trimestrul patru al anului trecut dupa o scadere de 0,1% in trimestrul al treilea (cifre revizuite). BNB a precizat totusi ca pe ansamblul anului 2011, Belgia a inregistrat o crestere economica de 1,9%.

Fondul Monetar International estima inca de saptamana trecuta ca economia Belgiei a intrat in recesiune. "Perspectivele economice sunt dificile. O recesiune a inceput deja in Belgia si se preconizeaza ca PIB-ul real va stagna in 2012, urmand ca o usoara relansare sa aiba loc in 2013", se arata in concluziile preliminare ale raportului anual al FMI cu privire la economia belgiana.

Banca Nationala a Belgiei a revizuit in scadere atat cifrele privind evolutia PIB-ului in trimestrul al treilea 2011 (pana la o scadere de 0,1% fata de o crestere zero cat estima anterior), cat si datele pentru trimestrul al doilea (pana la o crestere de 0,3% in loc de un avans 0,4% preconizat initial).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#recesiune Belgia, #PIB Belgia, #FMI recesiune Belgia , #Belgia