Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata tichetelor de masa valoreaza peste 1 miliard de euro

Piata tichetelor de masa valoreaza peste 1 miliard de euro

Piata tichetelor de masa a depasit, in acest an, pragul de un miliard de euro, potrivit companiei Ascendi, cel mai nou emitent de tichete de masa.

La sfarsitul primului semestru din acest an, din totalul de 5.542.000 salariati angajati cu carte de munca, doar 2.257.000 beneficiau de tichete de masa, aceste produse avand o rata de penetrare a pietei de numai 41 la suta, mentioneaza compania.

Ascendi estimeaza o crestere anuala de sase la suta a fortei de munca angajata cu forme legale in Romania, precum si o majorare cu minim 20 la suta a preferintelor angajatorilor pentru aceste produse financiare.

Compania va dezvolta o retea de servicii la nivel national si si-a propus ca, datorita potentialului de crestere a pietei, pana la sfarsitul anului 2008, sa aiba un portofoliu de peste 30.000 de utilizatori de tichete iar pana la finalul anului urmator sa ajunga la o cota de piata de peste opt la suta, beneficiarii serviciilor sale urmand sa depaseasca 200.000 de utilizatori.

Potrivit sursei citate, in Romania, valoarea nominala a unui tichet de masa este de 2,11 euro, in Ungaria de 3,27 euro (pana in limita a 72 euro pe luna), in Austria - 5,50 euro iar in Franta - 5,04 euro.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1760 ori