Firme din Austria si SUA vor sa finanteze lucrarile la aeroportul din Iasi

Joi, 19 Mai 2011, ora 18:29
1597 citiri
Firme din Austria si SUA vor sa finanteze lucrarile la aeroportul din Iasi

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, a declarat, joi, ca doua firme din strainatate, Strabag AG (Austria) si Lemna International (SUA), s-au aratat interesate sa finanteze integral lucrarile de modernizare a aeroportului din Iasi, transmite NewsIn. 

Potrivit lui Simirad, ambele firme vor sa recupereze investitia de la CJ in rate, dupa predarea la cheie a Aeroportului International.

"Sigur, noi am fi vrut sa concesionam Aeroportul in integralitatea activitatii lui, adica sa-l exploateze dupa finalizarea lucrarilor astfel incat oarecum sa ne derogam de sarcini financiare viitoare.

Din pacate, studiile pe care le-am facut si le-au facut si altii nu ne ofera o situatie extrem de atractiva", a spus Simirad, in conferinta de presa.

Acesta a adaugat ca in cazul firmei Lemna International, care este finantata, sustine Simirad, de Guvernul SUA, avantajul este o perioada de gratie de cinci ani pana la rambursarea fondurilor de catre CJ, dupa ce investitorul va finaliza lucrarile.

CJ Iasi a publicat un anunt de intentie privind concesionarea Aeroportului, in vederea modernizarii aceastuia.

Investitia este estimata la aproximativ 190 milioane euro, potrivit ultimelor studii efectuate de catre institutia judeteana. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#firme austria sua, # aeroport iasi, # finantari aeroport iasi, # lucrari aeroport iasi , #Austria