Cel de-al doilea pod peste Dunare va fi terminat pana in 2010

Joi, 07 August 2008, ora 10:46
1296 citiri
Cel de-al doilea pod peste Dunare va fi terminat pana in 2010

Pana la sfarsitul anului 2010, va fi finalizata constructia celui de-al doilea pod peste Dunare, intre Vidin si Calafat", a declarat, la Vidin, Neli Yordanova, director al Directiei de coordonare a programerlor si proiectelor din cadrul Ministerul Transporturilor.

Ea a prezentat proiectul podului de la Vidin - Calafat unor intreprinzatori austrieci. Concomitent cu constructia podului va fi realizata si infrastructura conexa pe cele doua maluri ale granitei. "Prin finalizarea sa va fi realizata o legatura care lipseste in cadrul Coridorului IV intre Bulgaria si Romania", a precizat Yordanova.

De ieri, 60 de intreprinzatori din Austria efectueaza o calatorie pe Dunare, cu vasul "Amadeus", intr-o  croaziera de lucru de la Portile de Fier pana la Constanta, a anuntat, astazi, Primaria Vidin. in aceasta dimineata, pasagerii au coborat pe malul de la Vidin.

"Obiectivul nostru este de a vedea care sunt oportunitatile de investitii din orasele riverane Dunarii, sa ne convingem la fata locului de avantajele acestora si sa stabilim contacte personale cu oamenii de afaceri de aici", a spus coordonatorul grupului, Josef Mayer, ministru adjunct al economiei si muncii din Austria.

La Vidin, grupul a fost intampinat de primarul orasului. in sala cetatii "Baba Vida", el a prezentat prioritatile de dezvoltare ale orasului, pe primul loc fiind refacerea infrastructurii. "Avem multe idei si pregatim proiecte de amploare, dorim sa includem si business-ul dumneavostra in aceste proiecte", a declarat domnul Mayer.

Din discursul sau a reiesit ca oamenii de afaceri din Austria nu au ales intamplator Vidinul ca prima oprire in cadrul croazierei lor la noi. "Bulgaria este pe locul doi in ceea ce priveste investitiile facute de noi, iar la Vidin au sosit unii dintre cei mai buni sefi de  firme austriece", a declarat Mayer.

intreprinzatorii austrieci au vizitat santierul de constructie de la cel de-al doilea pod peste Dunare si li s-a adus la cunostinta care este mersul lucrarilor la obiectiv. Grupul a vizitat si fabrica de placi de ipsos, proprietate a firmei austriece Knauf. Oamenii de afaceri sunt interesati si de orasul Ruse, unde se vor opri maine. Pe malul romanesc au vizitat pana acum orasele Turnu-Severin si Orsova.(STANDART, Bulgaria)