Bancile implicate in spalarea de bani spun ca au fost folosite

Luni, 08 Martie 2010, ora 23:11
1382 citiri
Bancile implicate in spalarea de bani spun ca au fost folosite

UniCredit Bank Austria, RZB si divizia din Austria a Anglo Irish Bank au raportat ca prin intermediul lor au fost efectuate, in 2007, tranzactii suspecte, care au legatura cu un caz de spalare a doua miliarde de euro, a anuntat, luni, biroul federal austriac pentru criminalitate.

Bancile au fost folosite pentru intermedierea spalarii banilor, caz in care au fost implicate si companii de telecomunicatii din Italia, a relatat revista Profil, citand documente italiene.

Cazul, dezvaluit in februarie de procuratura italiana, face referire la conturi de la UniCredit Bank Austria, RZB si divizia austriaca a Anglo Irish Bank. Aceasta divizie a fost cumparata de grupul elvetian Valartis in 2008.

Bancile au raportat la timp suspiciunile legate de tranzactiile la care se face referire, a precizat biroul austriac. In luna februarie, procuratura din Roma a cerut arestarea a 56 de persoane, in urma unui scandal de proportii referitor la evaziune fiscala si spalare de bani.

Procuratura sustine ca organizatii criminale au spalat bani prin facturarea unor servicii de telefonie fictive, in perioada 2003-2006, si i-au acuzat pe sefii operatorilor Fastweb si Sparkle, divizie a Telecom Italia, ca au stiut despre aceste activitati.

Austria protejeaza secretul bancar, ca si Elvetia, Liechtenstein si Luxemburg, dar nu si in cazurile penale.

#banci, #bani, #spalati, #evaziune, #fiscala , #Austria