Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Austria va garanta toate depozitele bancare ale populatiei

Austria va garanta toate depozitele bancare ale populatiei

Austria va urma tendinta Germaniei in garantarea depozitelor bancare ale populatiei, a declarat duminica ministrul de finante, Wilhelm Molterer, care nu a precizat nivelul pana la care va fi acordata garantia,

Molterer a spus ca va discuta masura in cadrul unor sedinte, de luni si marti, cu ministrii de finante din Uniunea Europeana si va face o propunere concreta in cadrul unei intruniri guvernamentale de miercuri.


"Din punctul de vedere al Austriei, masura nu este necesara, bancile noastre fiind bine pozitionate", a spus Molterer intr-un interviu acordat televiziunii nationale ORF.


"Voi propune, insa, sa majoram si nivelul de garantare pentru depozite, pentru a ne asigura ca economiile austriece nu vor fi restrase si transferate in Germania", a adaugat acesta.


Depozitele sunt garantate in prezent in Austria pana la nivelul de 20.000 euro. Exista numeroase programe pentru bancile comerciale, de cooperare si de economii, dintre care cateva ofera deja un plafon de garantare mai mare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2256 ori