Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SUA nu mai este liderul financiar al lumii

SUA nu mai este liderul financiar al lumii

Criza economica mondiala a privat America de statutul de tara cu cel mai dezvoltat sistem financiar, potrivit unui clasament intocmit de expertii Forumului Economic Mondial. In ratingul anual elaborat de Forumul Economic Mondial (WEF), SUA au coborat pe pozitia a treia, cedand in fata Marii Britanii si a Australiei, informeaza Financiarul.

Lista numara in total 55 de state, expertii WEF luand in calcul, analizand si comparand 120 de indici.

In paralel, a fost intocmit si un top al stabilitatii, cu Norvegia, Elvetia si Hong Kong in frunte.


In aceasta etapa, Marea Britanie preia conducerea in cla­samentul celor mai dezvoltate siste­me financiare, urmata de Australia, care a reusit o spectaculoasa urcare de pe po­zi­tia 11 de anul trecut, si de SUA, fostul lider de top.


O evolutie exemplara a avut-o, de asemenea, Singapore, care a sarit de pe locul 10 pe 4, si Hong Kong, cu trei trepte mai sus decat in 2008, cand a figurat la numarul 8.


Germania, prima economie a Europei si una dintre pri­mele care au anuntat iesirea din reces­iune, a pierdut noua pozitii, coborand pe 12.


In ceea ce priveste China, a carei economie a afisat, in trimestrul III, o crestere de peste 8%, a cedat doua pozitii, ajungand pe 26.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1050 ori
Citeste mai multe desprecriza financiar rating sistem sua