Gafele unei candidate la alegerile din Australia: Tara Islam si religia evreilor care cred in Iisus VIDEO

Duminica, 11 August 2013, ora 15:01
2263 citiri
Gafele unei candidate la alegerile din Australia: Tara Islam si religia evreilor care cred in Iisus VIDEO

O candidata din partea partidului nationalist australian One Nation la viitoarele alegeri generale din septembrie, Stephanie Banister, in varsta de 27 de ani, a anuntat sambata ca se retrage din cursa dupa ce a declarat intr-un interviu ca islamul este o tara.

Banister isi facea campanie de doar doua zile atunci cand a comis aceasta gafa, intr-un interviu acordat postului australian de televiziune Seven. Fragmentul s-a propagat rapid pe Internet, unde tanara a primit numele de "Sarah Palin australiana", o referire la partenera de cursa a candidatului republican John McCain care si-a multiplicat gafele in cursul campaniei prezidentiale americane, in 2008.

"Nu am nimic impotriva islamului ca tara, dar am sentimentul ca legile lor nu ar trebui sa fie acceptate aici, in Australia", a declarat ea in acest interviu inregistrat miercuri.

Tanara a oferit totodata asigurari ca doar doua procente dintre australieni urmeaza preceptele "haram"-ului - se pare ca se referea la Coran - si a sporit confuzia exprimandu-si sustinerea fata de alimentatia cuser a evreilor.

"Evreii nu urmeaza haram-ul. Ei au propria religie, care il urmeaza pe Iisus Hristos", a continuat ea. Iudaismul nu il considera pe Iisus un Mesia.

Australianca si-a retras candidatura in cele din urma

Stephanie Banister a anuntat sambata ca renunta sa candideze pentru un mandat de parlamentar, in statul Queensland, din partea partidului nationalist One Nation in alegerile generale de la 7 septembrie.

Tanara, mama a doi copii, care a devenit tinta ironiilor presei australiene si unei parti a compatriotilor sai, a apreciat ca a fost victima unui montaj al interviului, menit sa o prezinte ca pe "o adevarata idioata".

"As dori sa prezint scuze (partidului) One Nation, prietenilor si familiei, pentru neplacerea provocata", a declarat ea pentru presa.

Liderul partidului, Jim Savage, a dezmintit ca a indemnat-o pe candidata sa abandoneze cursa.

"Din cauza amenintarilor la adresa familiei lui Stephanie, impotriva ei si a copiilor sai, din cauza injuriilor si enormei presiuni la care a fost supusa, Stephanie a hotarat sa isi retraga candidatura pentru mandatul de la Rankin", a spus el. "Am acceptat (aceasta hotarare) cu regret", a adaugat Savage.

Fondatoarea partidului ultranationalist One Nation, extrem de contestata Pauline Hanson, a creat si ea "valuri", afirmand, in urma cu mai multi ani, ca Australia este "inundata" progresiv de asiatici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Stephanie Banister alegeri Australia, #gafe candidata Australia , #Australia