Cine este femeia care castiga mai bine decat Obama

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 21:14
1846 citiri
Cine este femeia care castiga mai bine decat Obama

Premierul australian Julia Gillard va primi cadou de Craciun o importanta crestere de salariu, urmand sa fie mai bine platita decat presedintele primei puteri economice mondiale, americanul Barack Obama, a anuntat joi o comisie publica.

Comisia pentru Remuneratii Publice, un organism independent insarcinat cu stabilirea indemnizatiilor alesilor si inaltilor functionari, a propus cresterea salariului premierului cu 31 la suta.

In cazul in care acest nivel de salarizare va fi aprobat de Parlament, Gillard va primi 481.000 de dolari australieni (366.000 de euro) pe an, in timp ce, potrivit administratiei americane, salariul locatarului Casei Albe este de 395.188 de dolari americani (304.000 euro).

"Nu este un salariu nerezonabil pentru primul ministru al Australiei", a comentat presedintele Comisiei, John Conde, cand a fost intrebat despre pertinenta unei asemenea cresteri salariale, in conditiile in care Gillard bate recorduri de nepopularitate, intr-o conjunctura economica sumbra.

Motivand o crestere cu acelasi procent al indemnizatiilor parlamentarilor, Comisia a apreciat ca "posta electronica, Facebook, Twitter si alte (retele sociale) au sporit asteptarile societatii fata de parlamentari in privinta disponibilitati acestora".

"Asa cum ne-au spus anumiti alesi, acest lucru inseamna ca esti la serviciu intotdeauna", a adaugat Comisia.

Aceste cresteri insumeaza o cheltuiala de 20 de milioane de dolari din fonduri publice.

Guvernul a anuntat recent reduceri ale cheltuielilor de stat, inclusiv o reducere a ajutoarelor sociale pentru familii, in vederea diminuarii deficitului bugetar.

Maririle de salarii ale ministrilor i-a nemultumit pe cetateni

"Ii felicit pe politicienii/ministrii australieni care au primit cresteri salariale. Este ca si cum nu am avea saraci care traiesc pe strada in orasele noastre", a reactionat o utilizatoare de Twitter.

Alt utilizator a denuntat propunerea ca "rusinoasa". "Noi nu putem sa ii platim pe profesionistii din (domeniul) sanatatii, politiei si nici macar hamalii", a scris el, referindu-se la greva personalului unui aeroport, actiune care a perturbat traficul aerian australian timp de saptamani, in acest an.

Tara cu cele mai mici datorii dintre statele cu economii dezvoltate, Australia incepe sa resimta efectele crizei din zona euro si ale incetinirii cresterii economiei mondiale. Insa imensele sale resurse naturale (minereuri, carbune, gaze naturale) o feresc, pentru moment, de o stagnare brusca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premier Australia, #salariu premier Australia, #salariu obama , #Australia