Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actionarii St. George Bank au acceptat oferta de preluare de 10 miliarde dolari

Actionarii St. George Bank au acceptat oferta de preluare de 10 miliarde dolari

Actionarii St. George Bank Ltd, a cincea banca din Australia, au acceptat oferta de preluare revizuita, in valoare de 16 miliarde de dolari australieni (10 miliarde de dolari SUA), venita din partea rivalei sale, Westpac Banking Corp, in cea mai mare achizitie bancara din istoria Australiei, transmite AP.

Adunarea generala a actionarilor a reprezentat ultimul obstacol inaintea finalizarii tranzactiei, sprijinita puternic de John Curtis, presedintele consiliului de administratie al St. George Bank.

Westpac a oferit 1,31 din actiunile sale pentru fiecare actiune a St. George, plus plata unor dividende speciale.

Autoritatile australiene de reglementare in domeniul concurentei au anuntat ca nu se vor opune fuziunii dintre St. George Bank Ltd. si Westpac Banking Corp, deoarece o astfel de fuziune este improbabil sa reduca competitia in sectorul bancar din Australia.

In urma fuziunii, cele doua banci vor avea zece milioane de clienti si active de aproximativ 500 miliarde de dolari australieni. Grupul va controla 25 la suta din piata creditelor imobiliare din Australia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1168 ori