Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

6 februarie, Ziua internationala a unui Internet neprimejdios pentru copii

6 februarie, Ziua internationala a unui Internet neprimejdios pentru copii

Aproape 40 de tari vor participa la cea de-a patra editie a "Zilei internationale a unui internet mai sigur pentru copii" (SID-Safer Internet Day). Evenimentul este organizat de catre European Schoolnet, coordonator al Insafe, reteaua europeana pentru un internet mai sigur (www.saferinternet.org).Vivian Reding, comisar european pentru media si informarea societatii va patrona inca o data Safer Internet Day, dupa cum a facut-o si in ultimii doi ani, potrivit BBC News.

Tema zilei de astazi va fi si de aceasta data un "blogmaraton" universal (blogathon), care a inceput in debutul zilei de azi in Australia si va se va extinde in intreaga lume finalizandu-se in Statele Unite ale Amercii si Canada pana la sfarsitul zilei.

Urmand imensul succes din 2006, anul acesta blogmaratonul va mai inainta cu un pas incluzand de aceasta data vocile a sute de tineri.In cadrul competitiei lansata in octombrie 2006, mai mult de 200 de scoli din 25 de tari din lumea intreaga au lucrat in perechi, utilizand tehnologia de a trece granitele geografice,si de a realiza materiale de avertizare pentru internet pe una dintre urmatoarele trei teme:e-privacy,netiquette, si puterea imaginii.Astazi, toate proiectele lor vor putea fi descarcate de pe blogathon.

Organizatorii au declarat ca:"Ziua unui internet mai sigur este celebrarea drepturilor copiilor de a avea un internet neprimejdios."

Sustinatorii acestei zile doresc ca reprezentantii guvernului sa puna la dispozitie informatiile si mijloacele necesare familiilor si scolilor pentru a-i ajuta in educatia copiilor si pentru a-i feri pe acestia de pericolul de a fi online.

"Dorim sa explicam ceea ce facem pentru a apara dreptul copiilor la un internet mai sigur.Dorim deasemenea sa le amintim oamenilor ca tine de toate sectoarele societatii sa se implice in garantarea acestui drept."

In Marea Britanie, academicienii de la Universitatea Central Lancashire in colaborare cu Becta (British Educational Communications and Technology Agency), si Cyberspace Research Unit (CRU) au realiza o conferinta pe aceasta tema.Alte tari isi organizeaz propriile evenimente incluzand conferinte de presa si campanii umanitare.

Informatii complete despre "Safer Internet Day" puteti gasi si la www.saferinternet.org.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1172 ori