Volumul schimburilor comerciale din Asia se va dubla

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 09:02
1000 citiri
Volumul schimburilor comerciale din Asia se va dubla

Volumul schimburilor comerciale din Asia se va dubla, pana in 2025, si va fi factorul cheie al cresterii comertului mondial, in ciuda turbulentelor economice globale, sustine HSBC.

Volumul schimburilor comerciale din Asia va creste cu 96%, pana la aproximativ 14 trilioane, pana in 2025, inregistrand o crestere de 4,8%, fata de estimarile initiale, care prevedeau o majorare de doar 3,8%, anunta banca, in cel mai recent raport trimestrial.

Pana in 2025, comertul mondial va creste cu 73%, fata de nivelul actual, crestere pusa pe seama avansului inregistrat in India, Vietnam, Indonezia si China, se mai arata in raportul citat de Reuters.

"Exista, fara indoiala, riscuri, pe termen scurt, pentru intreprinderi, dat fiind conditiile economice dificile", spunea Noel Quinn, directorul regional al diviziei comerciale HSBC pentru Asia si Pacific.

Afacerile din Australia, Singapore, Vietnam si China sunt ingrijorate de incapacitatea cumparatorilor de a face platile si intentioneaza sa ceara plata in avans sau sa reduca termenele de plata cu furnizorii, se mai arata in raport.

China va ramane cel mai mare trader din Asia si in 2025, majorandu-si totalul schimburilor de la 1100 de  miliarde de dolari, din 2010, pana la peste 2000 de miliarde de dolari.

Ponderea Chinei in comertul mondial va ajunge la 13% pana in 2025, depasind SUA, in ceea ce priveste cea statutul de cea mai mare natiune comerciala. Ponderea Chinei este determinata de cresterea productiei in fabricile locale.

Comertul dintre Asia si Brazilia este de asteptat sa se dubleze la 206 miliarde de dolari, pana in 2025, o mare parte din crestere fiind atribuita schimburilor cu soia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#schimburi comerciale, #comert asia, #comert , #Asia