Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Topul tarilor in care salariile cresc mai rapid ca inainte de criza

Topul tarilor in care salariile cresc mai rapid ca inainte de criza


Criza economica mondiala nu e resimtita in toate tarile la fel. Astfel, exista tari unde criza a fost resimtita partial sau deloc, si salariile continua sa creasca sau recupereaza din pierderile inregistrate in perioada recensiunii.

Economiile din tari precum China sau India continua sa aiba cresteri de salarii de circa 11-12% anual, o situatie pe care o regasim si in tari din Africa, Orientul Mijlociu dar si in Europa de Est, anunta Realitatea.net.

In cursul anului viitor, salariile din Pakistan, Nigeria, Yemen, Egipt, Ucraina si Belarus vor inregistra cele mai mari cresteri, potrivit celui mai recent studiu international al firmei Mercer.

Astfel, campioana in domeniul cresterilor salariale din 2011 este Ghana, cu o indexare medie anuala de 14%, in timp ce pentru 2012, se preconizeaza ca salariile vor avansa cel mai rapid in Egipt, cu 11-12%, urmat de Uganda si Nigeria, cu o crestere estimata la 11%.

In Orientul Mijlociu, salariile au avansat puternic in Pakistan, cu 13-14%, in timp ce pentru 2012 salariile vor creste semnificativ in Iran, estimari de 15%, Pakistan si Yemen. Pe de alta parte, in Emiratele Arabe si Qatar, tarile unde muncesc cei mai multi romani, cresterea salariala se va pastra sub 6%.

In ceea ce priveste Europa de Est, cele mai mari cresteri salariale s-au inregistrat in Belarus(11-12%), Kazahstan(10-11%) si Ucraina(10%), prognoza de crestere pentru 2012 pastrandu-se pentru aceleasi 3 tari din regiune.

Conform Mercer, salariile din tara noastra au crescut cu 5,5-6% in 2011, iar prognoza e similara pentru 2012 in mediul privat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1514 ori