Tablou de Marc Chagall, vandut cu 4,18 milioane de dolari

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 01:14
1597 citiri
Tablou de Marc Chagall, vandut cu 4,18 milioane de dolari

Un tablou al artistului modernist Marc Chagall a devenit cea mai scumpa pictura contemporana occidentala tranzactionata in Asia, dupa ce a fost vanduta cu 4,18 milioane de dolari in cadrul unei licitatii ce a fost organizata la Hong Kong, potrivit Mediafax. 

Casa de licitatii Seoul Auction a vandut tabloul "Bestiaire et Musique", realizat de Marc Chagall in 1969, unui cumparator asiatic a carui identitate nu a fost dezvaluita.

Pretul de vanzare, considerat destul de ridicat pentru Asia, este insa relativ modest in comparatie cu sumele vehiculate pentru achizitionarea capodoperelor maestrilor impresionisti in cadrul licitatiilor organizate la Londra si la New York.

Tabloul "Bestiaire et Musique" de Marc Chagall prezinta o mireasa si un lautar dansand in cer, noaptea, inconjurati de artisti de circ si de animale. La licitatia bianuala organizata la Hong Kong de casa Seoul Auction, considerata un barometru pentru piata asiatica a obiectelor de arta, au fost expuse tablouri, bijuterii, vinuri si ceasuri de colectie, valorand in total peste 200 de milioane de dolari.

Marc Chagall (7 iulie 1887-28 martie 1985) este unul dintre cei mai renumiti artisti straini care s-au mutat in Franta in secolul al XX-lea alaturi de Pablo Picasso. Stilul sau, fara a apartine vreunei scoli de pictura, prezinta caracteristici inspirate din curentele suprarealist si neoprimitivism.

Inspirata din traditiie evreiesti si din folclorul bielorus, opera sa isi construieste propria simbolistica, in jurul vietii intime a artistului. Marc Chagall a experimentat pictura pe panza, pe vitralii si pe suprafete emailate, fiind interesat si de domeniul poeziei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tablou, #marc, #chagall, #licitatie , #Asia