Ratingul Coreei de Sud nu este afectat imediat de moartea lui Kim Jong-Il

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 14:43
910 citiri
Ratingul Coreei de Sud nu este afectat imediat de moartea lui Kim Jong-Il

Agentiile de rating Standard & Poor's (S&P) si Fitch au aratat luni ca moartea liderului nord-coreean Kim Jong-il nu va avea un impact imediat asupra calificativului "A" al Coreei de Sud.

Actiunile sud-coreene si wonul s-au depreciat puternic luni, din cauza speculatiilor si temerilor privind situatia din Coreea de Nord, care ar putea da nastere la instabilitate in regiune.

"Ratingurile Coreei de Sud tin cont de incertitudinile temporare asociate riscurilor de securitate nord-coreene, cat si de posibilele costuri ale unei eventuale reunificari", se spune intr-un comunicat al S&P.

Agentia noteaza ca, desi moartea liderului nord-coreean a ridicat nivelul de incertitudine din regiune, situatia financiara a Coreei de Sud nu va avea de suferit in cazul unui proces de succesiune derulat in bune conditii.

Ratingul ar putea fi afectat insa de orice probleme in procesul de succesiune si de alte semne de instabilitate politica, avertizeaza S&P.

Fitch a aratat, luni, ca moartea lui Kim Jong-il nu justifica o actiune negativa privind ratingul A+ al Coreei de Sud. Fitch a modificat luna trecuta perspectiva ratingului Coreei de Sud de la stabila la pozitiva.

#rating Coreea Sud, #rating Fintch, #rating Standard Poors , #Asia