Medvedev: Va multumim, sanctiunile economice ne-au impins catre Asia!

Joi, 11 Iunie 2015, ora 15:35
3133 citiri
Medvedev: Va multumim, sanctiunile economice ne-au impins catre Asia!
Foto: Twitter/Dmitry Medvedev

Premierul rus Dimitri Medvedev se arata multumit de turnura pe care au luat-o lucrurile dupa impunerea sanctiunilor economice de catre statele Occidentale, ca urmare a amestecului Moscovei in criza ucraineana.

Seful guvernului de la Moscova considera ca acestea au avut rolul de a intensifica si diversifica relatiile economice ale Rusiei cu statele din Asia.

"Multumesc cu sinceritate tuturor celor care au impus aceste sanctiuni", a declarat Medvedev, citat de agentia rusa Sputnik Intenational.

Declaratia premierului rus vine cu doua saptamani inaintea summit-ului UE in care liderii tarilor membre vor trebui sa decida daca mentin sau daca sporesc nivelul sanctiunilor economice impuse Rusiei.

"De vreme ce Occidentul nu ne doreste, nu vrea nici sa investeasca bani in Rusia, iar companiile lor au interdictie de a veni aici, vom dezvolta relatii cu companiile din Orient", s-a adresat Medvedev oamenilor de afaceri prezenti la intalnirea cu seful guvernului.

In urma tensiunilor inregistrate intre Moscova si Occident, ca urmare a declansarii crizei din Ucraina, Rusia a dezvoltat relatii comerciale preponderent cu state din Asia, America Latina si tarile arabe.

#relatii comerciale Rusia Asia, #sanctiuni economice Rusia, #dimitri medvedev , #Asia