Liderul nord-coreean, dispus sa ofere un interviu pentru ... un milion de dolari

Joi, 18 Iulie 2013, ora 14:48
1086 citiri
Liderul nord-coreean, dispus sa ofere un interviu pentru ... un milion de dolari

Liderul nord-coreean Kim Jong-un ar fi dispus sa acorde un interviu presei occidentale, cu ocazia marcarii la 27 iulie a 60 de ani de la armistitiul care a pus capat razboiului din Coreea (1950-1953), insa interviul sau are un pret mare - in jur de 1 milion de dolari, relateaza joi publicatia sud-coreeana The Chosun Ilbo, citand o sursa bine informata.

Kim Jong-un va cere un onorariu urias daca presa straina va dori sa-l intervieveze cu aceasta ocazie, a indicat sursa citata de ziarul amintit, mentionand ca, la evenimentele dedicate armistitiului dintre cele doua Corei, Phenianul a invitat zeci de jurnalisti straini, intre care de la Associated Press, BBC, Kyodo News etc.

Primii reprezentanti ai presei occidentale sunt asteptati in Coreea de Nord deja incepand cu ziua de joi.

Coreea de Nord a lansat o racheta cu un satelit spatial la sfarsitul anului 2012 si a efectuat un al treilea test nuclear la inceputul acestui an, ceea ce a atras inasprirea sanctiunilor comunitatii internationale impotriva sa. Pentru Phenian, toate acestea reprezinta realizari ce vor fi mentionate cu ocazia celebrarii armistitiului, care in partea de nord este numita "Ziua Victoriei".

In anii '50, incetarea ostilitatilor a fost parafata printr-un armistitiu, dar nu a fost niciodata confirmata printr-un tratat de pace, astfel ca teoretic cele doua Corei se afla in continuare in stare de razboi.

#interviu Kim Jong un, #dictatura Coreea de Nord, #interviu lider nord coreean, #armistitiu Coreea , #Asia