Fitch va revizui in scadere rating-ul statelor asiatice

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 10:13
1092 citiri
Fitch va revizui in scadere rating-ul statelor asiatice

Fitch este gata sa reduca estimarile de crestere pentru tarile asiatice avand in vedere perspectivele economiei mondiale pe fondul crizei datoriilor din Europa.

Previziunile trimestriale care umreaza a fi facute publice curand, vor arata ca economiile asiatice vor avea o crestere mai mica decat se anticipase, a spus luni Andrew Colquhoun, seful Fitch pentru Asia-Pacific.

Economia Chinei, cea mai mare din Asia este in scadere pe masura ce cererea pentru exporturi slabeste, iar guvernul nu reuseste sa opreasca speculatiile imobiliare. Colquhoun nu a dat cifre privind noile estimari de crestere economica a statelor asiatice, potrivit Bloomberg

Actiunile asiatice au urcat astazi dupa ce increderea consumatorilor din SUA a depasit estimarile, iar liderii europeni au convenit norme bugetare mai stricte si au extins fondul de salvare.

Indicele MSCI Asia Pacific a castigat 1,1%, dupa ce saptamana trecuta pierduse 2,2 procente in urma anuntului ca agentia Standard and Poor's ar putea cobori ratingul Germaniei, Frantei si al altor 13 tari europene din cauza agravarii crizei datoriilor suverane.

#rating state asia, #fitck rating asia, #burse asia summit ue, #economie china, #fitch economie china , #Asia