Cresterea economica globala din urmatorii 3-5 ani va fi de 3,25-3,5%

Luni, 26 Iulie 2010, ora 11:12
1182 citiri
Cresterea economica globala din urmatorii 3-5 ani va fi de 3,25-3,5%

Cresterea economica globala din urmatorii 3-5 ani se va plasa in medie in intervalul 3,25-3,5%, dupa recesiunea mondiala care a survenit unei perioade de sase ani cu o crestere medie de 4,7%, estimeaza Stephen Roach, presedinte non-executiv al Morgan Stanley Asia, transmite Mediafax.

"Noul normal" ar putea fi observat inca din acest an, odata cu accelerarea simultana a economiilor din America, Europa si China, transmite Bloomberg.

Cele mai mari economii ale lumii au inregistrat o crestere economica medie de 5% in primul trimestru al acestui an, datorita masurilor luate de guverne si efectelor de inventar, insa urmatoarele luni au adus franarea relansarii si temeri privind o noua runda de recesiune.

Astfel, cresterea economica globala din urmatorii trei pana la cinci ani ar putea fi, in medie, de 3,25-3,5%, fata de avansul mediu de 4,7% inregistrat in perioada 2003-2008, estimeaza Roach, de asemenea profesor la Universitatea Yale.

Cresterea economica globala estimata pentru urmatorii ani ar putea reprezenta un semnal ca investitorii vor fi nevoiti sa accepte profituri mai mici si volatilitate mai ridicata in portofolii, anticipeaza Mohamed El-Erian, directorul general al celui mai mare fond de obligatiuni din lume, Pacific Investment Management.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere, #economica, #globala, #recesiune , #Asia