China se pregateste de recesiune

Duminica, 20 Noiembrie 2011, ora 10:50
1096 citiri
China se pregateste de recesiune

O noua recesiune globala se va instala cu siguranta pe pietele financiare iar China trebuie sa se concentreze asupra problemelor interne, sustine vice-premierul chinez, Wang Qishan.

"Singurul lucru De care putem fi siguri, intre toate incertitudinile de pe piata financiara mondiala, este ca recesiunea economica globala cauzata de criza financiara internationala va afecta mult mai puternic pietele",a spus Wang transmite Reuters.

Comentariile lui Wang sunt cele mai dure previziunI pronuntate public de un membru al guvernului chinez.

Ingrijorarea guvernului de la Beijing privind inrautatirea situatiei economiei mondiale s-ar putea traduce prin pregatirile de crestere a policitilor de sustinere economica in interiorul tarii.

China a lansat un pachet de stimulare fiscala masiva, cu un pret de 4000 miliarde de yuani(650 miliarde dolari),la sfarsitul anului 2008 pentru a evita impactul pe care turbulentele internationale l-ar putea avea asupra economiei nationale.

Wang nu a vorbit de acesta data despre posibile schimbari majore in politica interna, dar a reiterat faptul ca bancile ar trebui sa fie mai flexibile la creditarea sectorului agricol si a firmelor mici.

"In ceea ce priveste tara noastra, care se bazeaza puternic pe cerintele externe, trebuie sa vedem situatia in mod clar si sa ne sustinem propria economie," a adaugat Wang, referindu-se la exporturi.

#Chna recesiune economica, #politica interna China, #finante Beijing, #criza china , #Asia