S&P a retrogradat sase firme de stat si patru banci din Dubai

Joi, 03 Decembrie 2009, ora 14:15
1289 citiri
S&P a retrogradat sase firme de stat si patru banci din Dubai

Agentia de evaluare financiara Standard and Poor's (S&P) a retrogradat joi sase societati de stat si patru banci din Dubai la rang de investitii speculative (junk), relateaza AFP, preluat de NewsIn.

Intr-un comunicat publicat joi, S&P a precizat ca retrogradarea ratingurilor la "junk" a vizat DIFC Investments, DP World, Jebel Ali Free Zone, Dubai Multi Commodities Centre Authority, Dubai Holding Commercial Operations Group si grupul imobiliar Emaar Properties PJSC.

Masura vine dupa ce Dubaiul a anuntat saptamana trecuta ca va cere un moratoriu de sase luni la plata datoriilor grupului Dubai World, ce nu este evaluat de Standard and Poor's.

Ratingurile au ramas sub supraveghere cu perspectiva negativa si ar putea fi coborate din nou. Decizia a venit dupa declaratiile ministrului de finante din Dubai, care a precizat ca guvernul emiratului, unul dintre cele sapte ce compun Emiratele Arabe Unite, nu va oferi suport financiar in caz de nevoie.

Agentia de evaluare financiara a mai coborat la rang de investitii speculative si ratingurile a patru banci din Dubai, din cauza expunerilor la Dubai World si in special la divizia imobiliara Nakheel.

Cele patru banci vizate sunt Emirates Bank International PJSC (EBI), National Bank of Dubai (NBD), Mashreqbank (Mashreq) si Dubai Islamic Bank (DIB).

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci, #datorii, #dubai, #perspectiva, #rating, #retrogradare , #Arabia