Pumnii de fier ai dictaturii mondiale: de cine se tem natiunile

Joi, 17 Martie 2011, ora 11:47
3065 citiri
Pumnii de fier ai dictaturii mondiale: de cine se tem natiunile

Liderul unei natiuni ar trebui sa fie etalon de virtute si putere, care sa vina in ajutorul economic si social al tarii pe care o conduce. In realitate insa, nu toti liderii politici se apropie de acest ideal. "Puterea fara limite poate corupe mintile celor care o poseda" (William Pitt cel Batran, prim-ministru britanic 1766-1768). Iata care sunt cei mai periculosi dictatori in viata.

Regele Mswati III, Swaziland

In ciuda faptului ca un sfert din populatie (unele surse indica un procent chiar mai mare, de pana la 40%) este infectata cu virusul HIV,  regele Mswatii III ramane impasibil si sustine ca toti pacientii identificati cu sero pozitiv ar trebui "sterilizati si marcati".

In Swaziland, partidele politice sunt interzise, pedeapsa cu moartea poate fi emisa pentru o singura infractiune, iar prin "decretul regal nr 2 din 2011" regele a interzis orice ziar care i-a criticat domnia.

Intr-o tara in care 25% din populatie depinde de ajutor alimentar, iar bugetul sanatatii este de doar 15 milioane de euro, Mswati III reuseste sa aiba un lung sir de proprietati de lux si masini scumpe.

Hu Jintao, China

Liderul Republicii Populare Chineze se afla la conducere de peste un deceniu.

Leadership-ul lui Jintao se manifesta prin controlul tuturor canalelor mass-media, monitorizarea internetului, blocarea site-urilor de stiri si a motoarelor de cautare, savarsirea a mii de executii in fiecare an si aplicarea pedepselor "re-educative" celor 200.000 de detinuti din lagarele de munca.

Mii de tibetani au murit si alte mii de persoane au fost torturate in inchisorile din China.

Regele Abdullah bin Abdul-Aziz, Araba Saudita

Ca lider al Arabiei Saudite, regele Abdullah bin Abdul-Aziz nu este doar unul din cei mai vechi monarhi, insa este si unul din cei mai bogati oameni, cu o avere estimata la 21 de miliarde de dolari.

Rapoartele persecutiei religioase din Ahmandi (o miscare religioasa islamica fondata in India) si acuzatiile de incalcare a drepturilor omului, cum ar fi amputatiile pentru criminali si discriminarea femeilor, sunt bine cunoscute in Araba Saudita.

Sindicatele si partidele politice sunt interzise, nici o critica a guvernului nefiind tolerate.

De asemenea, internetul este "complet filtrat", mii de site-uri in care se discuta probleme politice, sociale sau religioase fiind blocate.

Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, Guineea Ecuatoriala

Liderul Teodoro Obiang a fost descris ca fiind un canibal.

Dictator brutal, acesta si-a plasat rudele in functii importante in guvern si a castigat ultimele alegeri prezidentiale cu peste 97% din voturi.

Liderul inventeaza lovituri de stat pentru a justifica actele de tortura pe care le savarseste impotriva cetatenilor.

In ciuda acestor crime,  in 2004, secretarul de stat american, Condoleezza Rice l-a numit pe Teodoro Obiang "un bun prieten".

Islam Karimov, Uzbekistan

Cu un record abisal de abuzuri asupra drepturilor omului si folosirea torturii in sistemul judiciar, Uzbekistanul are unul dintre cele mai represive regimuri.

Grupurile de opozitie au fost scoase in afara legii, activistii pentru drepturile omului au fost aruncati in inchisoare, iar sute de protestatari au fost ucisi.

Ambasadorul britanic in Uzbekistan, Craig Murray a prezentat anumite rapoarte, potrivit carora mai multi oameni ar fi fost fierti pana la moarte.

Cu toate ca s-a bucurat de putere timp de doi ani, Karimov a castigat si al treilea mandat.

Muammar al-Gaddafi, Libia

Colonelul Gaddafi conduce o dictatura brutala.

Regimul sau domina presa, liderul libian avand o retea de mii de informatori si spioni. In plus acesta a eliminat studiul limbilor straine din programa scolara si ingradeste pe oricine care este descoperit ca vorbeste cu un cetatean strain despre politica si partide politice.

Mai mult, colonelul libian sponsorizeaza terorismul international.

Than Shwe, Burma

Regimul lui Than Shwe este unul din cele mai represive si abuzive regimuri.

Traficul de carne vie, abuzul de copii si desele violuri comise de catre armata au clasat liderul din Burma pe locul 4 ca fiind cel mai periculos dintre dictatorii lumii.

Rapirea copiilor pentru utilizarea lor in armata este un fenomen comun in Burma, tara avand 400.000 de soldati cu varste pana in 18 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#brutalitate, #dictatori, #dictatori periculosi, #lideri politici, #mandat, #natiune, #terorism , #Arabia