Miliardarii din Emiratele Arabe Unite investesc in prezent in numere de inmatriculare personalizate

Luni, 18 Februarie 2008, ora 10:21
3577 citiri
Miliardarii din Emiratele Arabe Unite investesc in prezent in numere de inmatriculare personalizate

Dupa ce au investit la bursa, pe piata de imobiliare si in arte, miliardarii din Emiratele Arabe Unite (EAU) investesc la ora actuala in achizitionarea de numere de inmatriculare speciale, informeaza AFP.Stabilind un nou record mondial in materie, Sadad Kouri a cheltuit 52,2 milioane de dirham (14,2 milioane dolari), in cadrul unei licitatii la Abu Dhabi, pentru un numar de inmatriculare pe care este inscriptionata doar cifra "1".

"Aceasta suma nu este atat de mare in raport cu averea familei mele", a declarat Kouri pentru AFP, considerand pretul ca fiind "normal".

"In fond, cine nu vrea sa fie numarul unu?", a precizat acesta, amintind ca a platit deja 2,17 milioane dolari pentru achizitionarea unei placi de inmatriculare cu numarul 11, in cadrul unei licitatii anterioare.

Kouri a precizat ca pentru moment nu va utiliza numarul sau de inmatriculare, si nici nu il va vinde, fiind sigur ca pretul acestuia se va dubla intr-un an sau doi.

Proprietarul a povestit ca familia sa a facut avere investind la bursa de imobiliare.

Organizate cu sprijinul politiei din Abu Dhabi, licitatiile, dedicate actiunilor de caritate, printre care construirea unui spital pentru victimele accidentelor rutiere, au reusit sa stranga un total de 89 milioane de dirhami (24,2 milioane dolari) datorita vanzarii a 90 de numere de inmatriculare.

"Am cautat obiectul cel mai mic dar care sa aduca cei mai multi bani. Numerele de inmatriculare s-au dovedit a fi cea mai buna alegere", a declarat pentru AFP directorul firmei Emirates Auction, Abdallah Mannad, a carui companie a colectat 80 milioane dolari in urma a sase licitatii organizate incepand cu luna mai 2007.

"Miliardarii din EAU iubesc masinile si tot ce este legate de acestea la fel de mult precum iubesc actiunile caritabile", a adaugat Mannad.

"Licitatia pentru numarul de inmatriculare inscriptionat cu cifra "1" este o premiera mondiala", acesta fiind rezervat de obicei autoturismului sefului de stat, a mai spus Mannad.

Numere de inmatriculare scoase la licitatie fac parte dintr-o serie special creata de politia din Abu Dhabi.

"Fericitul cumparator al numarului 1 devine proprietarul acestuia pe viata: numarul de inmatriculare poate fi vandut, oferit sau cedat. Proprietarul este liber sa faca ce doreste", a precizat Mannad, prezentand aceasta activitate ca pe o investitie.

Abu Dhabi detine primele sapte locuri pentru cele mai cautate numere de inmatriculare la nivel mondial, a spus acesta.

Evenimentul, ce s-a desfasurat in cel mai luxos hotel din oras, a condus la o competitie acerba.

Pe un podium, unde erau expuse un Mercedes si un Ferrari purtand numerele de inmatriculare 1111 si 100, au fost vandute cu 632.000 dolari primul numar, respectiv 768.000 dolari al doilea.

Apoi a venit randul faimosului numar 1.

Licitatiile s-au intensificat, la fiecare noua oferta adaugandu-se un milion de dirhami (274.000 dolari), in final ramanand in cursa doare doi pretendenti, unul dintre ei fiind Sadad Kouri, ce a avut ultimul cuvant de spus.

"Eram dispus sa platesc 100 milioane dirhami (27,4 milioane dolari)", a declarat acesta pentru AFP.

Recordul mondial precedent era detinut de un compatriot al lui Kouri, Talal Kourim, ce a oferit 6,86 milioane dolari pentru numarul de inmatriculare inscriptionat cu cifra "5".

Chiar si copii au fost cuceriti de febra licitatiilor numerelor de inmatriculare.

Un copil de zece ani, Houzaa Hammad, a achizitionat numarul 51 contra sumei de 2,15 milioane dirhami (585.000 dolari).

"Il voi folosi la masina pe care o voi conduce cand voi fi mare, un Ferrari gri", a declarat Houzaa.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.