Iarasi ne streseaza pretul benzinei si iarasi n-avem de ales

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 07:16
1428 citiri
Iarasi ne streseaza pretul benzinei si iarasi n-avem de ales

In timp ce pretul barilului de petrol scade dramatic la bursa de marfuri din New York, pretul benzinei la pompa din Bucuresti creste sistematic. 

Acest paradox nu-l pot explica decat specialistii in ingineria pretului la benzina, cei care anticipasera anul trecut ca, pana la sfarsitul lui 2011, litrul va ajunge sigur la 6 lei.

Consiliul Concurentei lucreaza cu cincinalul

Sunt semne destule ca proorocirea se va adeveri mai spre dupa Craciun, ca un fel de incheiere la luna cadourilor.

Recent, insusi presedintele Asociatiei Benzinarilor Particulari a estimat la o emisiune televizata ca, pe la sfarsitul anului viitor, vom avea un nou cadou, respectiv litrul de benzina va ajunge la 7 lei.

Stilul acesta de a prezice preturile mai bine chiar decat insasi mama Omida da de banuit ca respectivele preturi de la pompele dambovitene nu depind nici de barilul americanilor, nici de razboiul arabilor, nici de conductele rusilor, cat depind de muschii benzinarilor. Ei intre ei hotarasc singuri cat le vom plati noi lor, ca sa fim chit.

Anul trecut, intr-o situatie la fel de tragi-comica precum cea de anul acesta, premierul Boc s-a dat mare si a cerut Consiliului Concurentei sa faca o investigatie si sa verifice cum justifica benzinarii pretul.

Raspunsul a fost halucinant: investigatia fusese deja comandata de vreo cinci ani, Consiliul verifica de zor, dar asta va mai dura. Cat va dura? - a intrebat presa scandalizata. Raspunsul a sosit linistitor: inca vreo trei luni.

Citeste mai multe pe Ziare.com.

#rompetrol, #benzina, #pretul carburantilor, #benzina , #Arabia