Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Google lucreaza la un program care traduce instantaneu fisierele de text

Google lucreaza la un program care traduce instantaneu fisierele de text

Compania Google lucreaza la elaborarea unui program care traduce instantaneu fisierele de text in principalele limbi ale lumii si care, estimeaza reprezentantii Google, va inlocui in viitor traducatorii specializati, informeaza miercuri Reuters.

Programul Google difera de alte incercari de acelasi gen prin faptul ca nu va introduce in calculator reguli gramaticale si dictionare. In schimb, el va oferi calculatorului mai multe documente deja traduse dintr-o limba intr-alta, iar acesta va descoperi singur tiparele care il vor ajuta la traducere.

Seful echipei care lucreaza la elaborarea programului, Franz Och, a declarat ca traduceriile realizate pana acum de programul-test nu sunt perfecte, dar ca sunt mai bune decat cele realizate de programele existente pe piata la ora actuala. "Mai multe persoane din domeniu au vazut cateva traduceri din araba in engleza realizate de programul nostru si au declarat ca este o mare realizare", a mai spus Franz Och.

Google este liderul mondial in cautarea de date prin internet si raspunde zilnic la peste 100 de milioane de cautari. In 2006, Google a inregistrat venituri totale de peste 10 miliarde de dolari si un profit net de aproximativ 3 miliarde de dolari. Compania are peste 10.600 de angajati in intreaga lume.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1193 ori