Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cine si-a crescut PIB-ul cu 41,2% intr-un trimestru

Cine si-a crescut PIB-ul cu 41,2% intr-un trimestru

Emirarul arab Qatar a inregistrat o crestere de 41,8% a Produsului Intern Brut (PIB) nominal, excluzand inflatia, in al doilea trimestru.

Avansul vine in urma majorarii livrarilor de gaze si produse asociate, dar si cresterii preturilor la energie pe piata globala, transmite Reuters, preluat de Gandul.

PIB nominal national estimat a ajuns la 153,7 miliarde de riali (42,2 miliarde de dolari), de la 108,4 miliarde de riali in trimestrul al doilea al anului trecut, a anuntat Autoritatea pentru Statistica din Qatar. In primul trimestru, PIB a urcat cu 8,8%, la 141,3 miliarde de riali.


"Volumul ridicat al produselor industriei gazelor naturalesi preturile mari la energie sunt principalele motoare ale avansului PIB in trimestrul al doilea", a explicat autoritatea pentru statistica.


Valoarea adaugata bruta a sectorului minier, care include petrolul si gazele, a urcat cu 67,6% fata de trimestrul al doilea al anului trecut, dupa un avans de 10,3% in primele trei luni.


Qatarul, cel mai mare exportator de gaz natural lichefiat, ramane lider in regiunea Golfului si dupa cresterea PIB real, ajustat la inflatie, estimata la 18,9% pentru acest an de economisti consultati de Reuters.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 955 ori