Arabia Saudita vrea ca petrolul sa coste 80 de dolari pe baril

Luni, 30 Mai 2011, ora 10:12
1389 citiri
Arabia Saudita vrea ca petrolul sa coste 80 de dolari pe baril

Arabia Saudita isi doreste o ieftinire cu pana la 30% a petrolului, astfel incat pretul barilului sa coste maxim 80 de dolari, pentru ca la acest pret, SUA si Europa nu ar mai cauta resurse alternative.

Arabia Saudita ar vrea ca pretul barilului de petrol sa fie de 70-80 de dolari. Motivul este foarte simplu: la acest pret SUA si Europa ar incetini punerea in practica a planurilor privind obtinerea energiei din surse regenerabile, dupa cum explica printul Alwaleed bin Talal, unul dintre nepotii regelui saudit Abdulahh, conform Bloomberg.

"Nu vrem ca Vestul sa gaseasca alternative", a declarat el in cadrul unui interviu acordat CNN, programat sa apara in scurt timp, dupa cum precizeaza sursa citata.

Tinand cont ca barilul de petrol, cu livrare in luna iulie, este cotat la putin peste 100 de dolari pe bursa de marfuri din New York, Arabia Saudita ar fi multumita daca petrolul s-ar ieftini cu pana la 30%.

Revoltele din Libia, problemele politice din Bahrein si presiunea speculatorilor sunt motivele pentru care barilul a trecut de cotatia de 100 de dolari, sustine printul saudit.

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#arabia saudita, #petrol, #pret petrol , #Arabia