Abu Dhabi a oferit Dubai un ajutor de doar 5 mld. dolari

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 15:25
1775 citiri
Abu Dhabi a oferit Dubai un ajutor de doar 5 mld. dolari

Ajutorul de 10 miliarde de dolari promis in decembrie emiratului Dubai de autoritatile din Abu Dhabi includea un imprumut de 5 miliarde de dolari acordat deja de doua banci din Abu Dhabi, transmite Reuters.

Abu Dhabi, cel mai mare si totodata cel mai bogat dintre Emiratele Arabe Unite, vrea mai multe dovezi clare ca Dubai este viabil fiscal, potrivit analistilor care comenteaza stirea ca Abu Dhabi a acordat de fapt un ajutor mai mic decat se credea.

Abu Dhabi a ajutat Dubai in decembrie sa evite default-ul (incapacitatea de plata) pe obligatiunile ajunse la scadenta ale unei companii de stat.

Un purtator de cuvant al guvernului din Dubai a declarat, luni, ca pachetul de sprijin de 10 miliarde de dolari acordat de Abu Dhabi pe 14 decembrie a inclus un imprumut de 5 miliarde de dolari deja aprobat de Al Hilal Bank si National Bank of Abu Dhabi.

Dubai a surprins pietele financiare internationale pe 25 noiembrie, cand a cerut un moratoriu de sase luni pe datorii de 26 miliarde de dolari ale mai multor companii care fac parte din conglomeratul controlat de stat Dubai World.

 

#abu, #dhabi, #dubai, #imprumut , #Arabia