Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

unde dai si unde crapa!

Trump vrea sa loveasca in China cu noile taxe de import, dar nimereste in plin si Marea Britanie

Trump vrea sa loveasca in China cu noile taxe de import, dar nimereste in plin si Marea Britanie


Cresterea taxelor de import pentru otel si aluminiu in SUA ar putea avea un "impact semnificativ" in economia britanica, a avertizat vineri Richard Warren, directorul UK Steel, asociatia britanica din sectorul siderurgic.

Presedintele american, Donald Trump, si-a anuntat joi intentia de a impune taxe de 25% pentru importurile de otel si de 10% pentru cele de aluminiu, ceea ce a dat nastere la ingrijorari in comunitatea internationala.

Potrivit lui Trump, productia americana de metale a fost "decimata" de politicile "injuste" de comert si SUA nu poate permite ca restul lumii "sa continue sa profite".

Warren a subliniat ca SUA reprezinta o piata "destul de relevanta" pentru industria de otel britanica, in conditiile in care primeste circa 15% din exporturi.

"Acum nu stim exact cum vor fi implementate aceste taxe, astfel ca va trebui sa asteptam anuntul oficial saptamana viitoare, dar, din comentariile presedintelui, va fi o baza de impozitare de 25%, si acesta este un procent foarte ridicat", a spus Warren.

El a adaugat ca marii producatori de otel din Marea Britanie opereaza deja cu marje inguste de profit, motiv pentru care o astfel de taxa este semnificativa.

Conform datelor Guvernului britanic, industria de otel a generat 1,6 miliarde lire (circa 1,796 miliarde euro) in 2016, ceea ce reprezinta 0,1% din economia Marii Britanii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 3178 ori
Citeste mai multe despretaxe import SUA taxe import metalurgie