Regina Elisabeta impune masuri de austeritate la Palatul Buckingham

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 14:59
3037 citiri
Regina Elisabeta impune masuri de austeritate la Palatul Buckingham

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a impus reducerea consumului de energie la Palatul Buckingham, din cauza cresterii facturilor la electricitate si gaze.

Mai multe afise au fost puse in Palatul Buckingham, cu titlul Economie de Combusibil, care avertizeaza ferm: "Este atrasa atentia tuturor membrilor personalului asupra nevoii de a stinge becurile inutile". Insasi regina merge pe coridoarele palatului si stinge becurile care nu sunt necesare, a declarat un angajat de la Palatul Buckingham.

Potrivit datelor oficiale, facturile reginei la elecricitate si gaze erau in valoare de 2,2 milioane de lire sterline (aproximativ 2,5 milioane de euro) in anul fiscal 2010-2011, reprezentand 6,9 la suta din veniturile guvernamentale ale Casei regale.

Venitul reginei a fost ulterior inghetat, in timp ce facturile la energie au crescut in medie cu 20 la suta. In conditiile unui consum constant, facturile vor creste in acest an fiscal la 2,6 milioane de lire sterline (circa 2,98 milioane de euro), reprezentand 8,2 la suta din venitul reginei.

In aceste conditii, regina se apropie de "saracia energetica", o situatie in care un proprietar trebuie sa cheltuiasca 10 la suta din venitul sau anual pentru a-si incalzi locuinta la un nivel acceptabil.

#regina Elisabeta facturi electricitate, #masuri austeritate Buckingham , #Anglia