Premierul britanic: Discurs despre limitarea accesului strainilor la locuinte, ajutoare, sanatate si justitie

Joi, 14 Februarie 2013, ora 09:11
1582 citiri
Premierul britanic: Discurs despre limitarea accesului strainilor la locuinte, ajutoare, sanatate si justitie

Premierul britanic David Cameron a anuntat miercuri ca doreste limitarea accesului strainilor la locuinte, ajutoare sociale, servicii de sanatate si justitie, ridicand miza luptei politice in domeniul migrarii, relateaza Financial Times in editia electronica.

Potrivit publicatiei, premierul i-a informat pe parlamentari ca a prezidat saptamana aceasta o reuniune ministeriala dedicata analizarii unor modalitati prin care Marea Britanie sa nu permita abuzuri din partea celor care doresc sa imigreze.

"Multe parti ale dispozitiilor noastre actuale nu trec un test simplu de bun simt in ceea ce priveste accesul la locuinte, servicii de sanatate, justitie si alte lucruri care ar trebui sa fie dreptul oricarui britanic, dar care nu sunt dreptul oricarei persoane ce tocmai opteaza sa vina aici", a subliniat el, citat de FT.

Retorica dura a premierului urmareste o linistire a colegilor sai parlamentari conservatori, ingrijorati de pierderea sprijinului de care se bucura in favoarea UK Independence Party (UKIP), o formatiune eurosceptica si nationalista ce se concentreaza insistent asupra unor probleme legate de migrare, inclusiv in cadrul campaniei pentru alegeri la Eastleigh, comenteaza publicatia.

Echipa premierului accepta, insa, ca asemenea restrictii asupra accesului la locuinte, ajutoare sociale, asistenta juridica si alte servicii este necesar sa respecte legislatia UE, menita sa faciliteze libera circulatie a fortei de munca in uniune, precizeaza FT.

Marea Britanie nu ii poate discrimina pe imigrantii romani si bulgari, orice insaprire a reglementarilor in domeniu fiind necesar sa fie aplicata si celorlalti cetateni europeni, inclusiv importantelor comunitati de francezi si germani de la Londra, comenteaza publicatia, adaugand ca nu sunt probabile reforme pe termen scurt si mediu, care probabil ca vor fi adoptate in consultare cu celelalte state membre UE.

#premier britanic, #david cameron, #imigranti Marea Britanie, #politica Anglia imigranti , #Anglia