Premierul britanic ameninta cu blocarea bugetului UE

Duminica, 07 Octombrie 2012, ora 10:40
1252 citiri
Premierul britanic ameninta cu blocarea bugetului UE

Premierul britanic, David Cameron, a amenintat ca va recurge la dreptul sau de veto fata de bugetul Uniunii Europene pentru a-l bloca in cazul in care acesta nu va corespunde interesului britanicilor.

Seful guvernului de la Londra a apreciat drept "scandaloase" tentativele de a mari bugetul total al UE cu ocazia negocierilor pentru perioada 2014-2020, potrivit AFP, care citeaza un interviu publicat in The Sunday Telegraph cu cateva ore inainte de deschiderea, duminica, a congresului anual al Partidului Conservator.

In ceea ce priveste viitorul cadru financiar multianual, "nu ar fi acceptabil" sa se ia mari sume de bani de la contribuabilii tarilor europene pentru a se alimenta un buget central in progresie, a spus premierul britanic.

"Ar fi scandalos sa vedem mari cresteri ale bugetului european in timp ce noi trebuie sa facem reduceri in bugetul national", a subliniat David Cameron.

Potrivit acestuia, Partidul Liberal Democrat, partener minoritar de coalitie, este de acord cu aceasta linie politica.

David Cameron a sugerat, de asemenea, o reflectie pentru ca tarile UE sa stabileasca doua bugete separate, unul pentru cele 17 tari din zona euro si unul pentru celelalte zece state ale Uniunii, intre care si Marea Britanie.

#declaratie David Cameron, #pozitie Marea Britanie, #buget UE Marea Britanie, #Marea Britanie zona euro, #drept veto Marea Britanie , #Anglia