Moody's: Rating-ul Marii Britanii, amenintat de criza euro

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 10:25
1129 citiri
Moody's: Rating-ul Marii Britanii, amenintat de criza euro

Rating-ul de stat al Marii Britanii este amenintat de criza din zona euro, iar viitoarele socuri din economia europeana ar putea deraia eforturile guvernului britanic de a-si echilibra bugetul, potrivit unei evaluari a agentiei Moody's.

Datorita unor "provocari deosebite si in crestere", in Marea Britanie "perspectiva macroeconomica pe termen scurt s-a diminuat, fapt ce va incetini ritmul consolidarii bugetare", sustine Moody's, potrivit CNBC.

Cu toate acestea, Marea Britanie se bucura inca de increderea pietelor, iar randamentele obligatiunilor pe 10 ani au ajuns la minimul ultimelor luni, la aproximativ 2%.

"Perspectiva stabila asupra ratingului AAA al Marii Britanii depinde in mare parte de puterea Guvernului de a ramane pe linie dreapta cu programul sau de consolidare fiscala. De asemenea, perspectiva asupra ratingului va fi probabil sensibila la evolutii viitoare ale crizei care afecteaza zona euro, desi Marea Britanie nu este membru al Uniunii monetare.

Moody's a subliniat ca raportul sau a reprezentat o actualizare anuala si nu constituie o actiune de rating.

Luna trecuta, cancelarul George Osborn a propus masuri suplimentare de austeritate care sa se continue pana in 2015, intrucat cresterea economica slaba loveste in eforturile autoritatilor de a sterge deficitul bugetar al tarii de aproape 10%.

Pe de alta parte, un purtator de cuvant al Trezoreriei britanice a precizat ca planul guvernului de reducere a deficitului a ajutat la restaurarea increderii in economia Marii Britanii.

"Anglia nu este imuna la problemele cu care se confrunta partenerii nostri comerciali din zona euro. Criza are un efect de intimidare in intreaga Europa si este important ca zona euro sa continue sa ia masuri decisive pentru a-si remedia problemele", a mai precizat reprezentantul Trezoreriei engleze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rating tara anglia, #perspective economice anglia, #moodys rating anglia, #crestere economica anglia, #deficit bugetar anglia , #Anglia