Ministru bulgar: britanicii sunt impotriva imigrantilor din cauza situatiei economice din tara

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 08:44
1280 citiri
Ministru bulgar: britanicii sunt impotriva imigrantilor din cauza situatiei economice din tara

Ministrul bulgar de externe, Nikolai Mladenov, a afirmat joi ca inclina sa creada ca sentimentele din Marea Britanie impotriva imigrantilor bulgari si romani sunt urmare a tensiunilor din aceasta tara generate de situatia proasta a economiei, de somaj si de discursul politicii interne britanice in general, transmite BTA.

Mladenov a adaugat, intr-o conferinta de presa cu ziaristi bulgari la Bruxelles dupa participarea la reuniunea ministrilor de externe, ca militantii britanici impotriva bulgarilor si a romanilor au 'intrecut masura'.

El a mentionat ca se bucura sa constate ca publicul din Bulgaria si Romania incepe sa primeasca acest gen de relatari din presa Marii Britanii cu umor si demnitate.

"Astfel de discursuri sunt impotriva valorilor si principiilor UE, mai ales intr-o tara care este in prima linie a organizatiilor internationale pentru protectia drepturilor omului", a notat ministrul bulgar.

Nikolai Mladenov a respins totodata temerile ca Marea Britanie va fi inundata de bulgari si romani de la 1 ianuarie 2014, dand ca exemplu faptul ca in Irlanda au solicitat permise de lucru doar circa 900 de bulgari dupa deschiderea pietei muncii.

"Daca o tara a UE vrea sa-si revizuiasca sistemul de asigurari sociale de teama ca imigranti din tari din afara UE ar putea profita de el, poate face acest lucru in alt mod, unul nediscriminator, si este dreptul constitutional al fiecarui stat din Comunitate", a punctat el.

#imigranti romani marea britanie, #piata munca Marea Britanie , #Anglia