Marea Britanie se teme de recesiune

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 21:40
2378 citiri
Marea Britanie se teme de recesiune

Cu ocazia vizitarii unui proiect de constructii in Londra, Ministrul de Finante, George Osbourne, a anuntat ca cifra PIB-ului de pe trimestrul trei a inregistrat o crestere de 0,5%.

Cu toate acestea, ministrul s-a aratat de un optimism ponderat. Acesta a declarat ca problemele din zona euro influenteaza negativ si economonia Marii Britanii, adaugand ca economia tarii a avut totusi un drum lung de parcurs pana la acest prim pas pozitiv, informeaza Reuters.

Desi PIB-ul a inregistrat o crestere in cel de-al treilea trimestru, economistii englezi citati de Reuters sunt sceptici si sustin ca aceasta crestere e insuficienta pentru a opri Marea Britanie sa intre inapoi in recesiune.

Cel mai recent sondaj efectuat de Markit asupra sectorului de productie din Anglia a aratat ca sectorul productiei a scazut cu 2 puncte sub nivelul celor mai importante 50 de marci, care au o crestere usoara.

Peter Dixon, economist la Commerzbank, a adaugat ca sondajul a aratat si ca fabricile au redus locurile de munca si ca numarul de comenzi a scazut. De asemenea, economistii mentioneaza si ca trebuie avut in vedere si ca Europa e principalul partener comercial al Marii Britanii, iar anuntul privind referendum-ul din Grecia nu ajuta deloc la situatia economica dificila a tarii.

#crestere PIB Marea Britanie, #recesiune Anglia , #Anglia