Marea Britanie se indreapta spre o noua recesiune din cauza sectorului de productie

Sambata, 02 Martie 2013, ora 12:33
2004 citiri
Marea Britanie se indreapta spre o noua recesiune din cauza sectorului de productie
Foto: The Telegraph

Riscul ca Marea Britanie sa intre in cea de a treia recesiune din ultimii patru ani a crescut si mai mult dupa ce statisticile au aratat ca atat sectorul industrial, cat si rata de aprobare a creditelor ipotecare au avut un declin neasteptat in luna ianuarie.

Aceste date arata ca atat guvernul Regatului Unit, cat si banca centrala trebuie sa isi intensifice eforturile pentru a evita recesiunea, mai ales ca PIB britanic a inregistrat o scadere in ultimele luni ale lui 2012, transmite Reuters.

Indicele Markit/CIPS Manufacturing Purchasing Managers' Index (PMI) a fost revizuit in scadere in luna ianuarie, de la 50,5 la 47,9 de puncte, invalidand astfel prognozele de crestere la 51 de puncte in februarie.

Un nivel de peste 50 de puncte al acestui indice arata o crestere, iar sub 50 de puncte, o contractie.

Imediat dupa acest anunt lira sterlina a inregistrat cea mai mare depreciere din ultimii doi ani si jumatate fata de dolarul american, iar pretul obligatiunilor britanice a crescut, ceea ce ar putea obliga Banca Angliei sa reia achizitia acestora.

In plus, rata de aprobare a creditelor ipotecare a suferit de asemenea o scadere, in ciuda eforturilor autoritatilor de a stimula activitatea de creditare.

Aceste statistici reprezinta cele mai recente vesti dintr-un sir mai lung de stiri proaste pentru coalitia aflata la guvernamant in Marea Britanie. Tara a pierdut saptamana precedenta ratingul "AAA", dupa ce analistii Moody's si-au exprimat pesimismul privind prognozele de crestere ale economiei britanice.

#recesiune Marea Britanie, #crestere economica Marea Britanie, #criza economica Marea Britanie, #sector industrial Marea Britanie , #Anglia