Marea Britanie risca sa intre iar in recesiune

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 21:15
1064 citiri
Marea Britanie risca sa intre iar in recesiune

Exista sanse de 50% ca Marea Britanie sa intre iar in recesiune, chiar daca liderii zonei euro ar gasi o solutie la criza datoriilor.

Potrivit unui raport al Institutului National pentru Economie si Cercetare Sociala (NIESR), sansele ca Marea Britanie sa intre din nou in recesiune sunt de 50%, crescand spre 70% daca liderii UE nu vor lua masuri clare curand, scrie BBC News.

Principalul motiv pentru care Marea Britanie ar putea reintra in recesiune este faptul ca aproape jumatate din exporturile tarii merg catre state din zona euro.

Rapoartele NIESR au indicat ca indiferent de rezultatul reuniunii G20, organizata pentru a se gasi solutii crizei datoriilor, Marea Britanie risca sa intre in recesiune pana la sfarsitul anului 2012.

Referitor la aceasta prognoza, Jonathan Portes, directorul NIESR, a declarat ca exista o scadere a cererii, atat de la consumatori, cat si de la investitori, insa riscurile majore vin din zona euro. De asemenea, acesta a cerut guvernului sa reconsidere politica de reducere a cheltuielilor, sustinand ca impactul politicii fiscale severe a guvernului a fost negativ si a sugerat ca executivul ar trebui sa sustina politici moderate care sa ajute la cresterea economiei.

In ciuda prognozelor privind recesiunea, NIESR estimeaza totusi o crestere a economiei cu 0,9% in 2011 per ansamblu si cu 0,8% in 2012.

#Marea Britanie recesiune, #recesiune Anglia , #Anglia